Luc Appermont
04-10-1949
Luc Appermont

3 Singles bekijken van Luc Appermont

Luc Appermont ging als student in 1969 aan de slag bij radiozender Omroep Antwerpen. Daarna volgden in 1970 Omroep Limburg, Omroep West-Vlaanderen en Omroep Oost-Vlaanderen, andere regionale zenders van Radio 2. In 1972 studeerde hij af aan de kleinkunstafdeling van de Studio Herman Teirlinck. Gedurende 33 jaar was hij een van de vaste stemmen bij Radio 2 waar hij het populaire programma De zoete inval presenteerde.

Bij de openbare omroep BRT presenteerde hij in de jaren 70 het zondagnamiddagprogramma Binnen en buiten. Daarna presenteerde hij verschillende programma's in samenwerking met de Nationale Loterij: onder meer Het staat in de sterren geschreven, de Pak de poen show en Baraka. Hij presenteerde ook meermaals de voorrondes het Eurovisiesongfestival Eurosong. In 1989 was hij de gastheer in de talentenjacht Sterrenwacht, met de juryleden Louis De Lentdecker, Niki Bovendaerde en Marcel Vanthilt en met Jan Decorte als te interviewen gast. Donaat Deriemaeker won deze wedstrijd.

In september 1990 verliet hij de openbare omroep en ging hij naar de commerciële omroep VTM. Hij begon er met de dagelijkse quiz Waagstuk. Nadien kwamen nog de talkshow Luc, U beslist en Het mooiste Moment.
Buiten het presentatiewerk zet Appermont zich ook in voor liefdadigheid. Hij is de ambassadeur van Cunina, een organisatie die over heel de wereld kinderen uit sloppenwijken helpt.
Appermont deed in 2006 mee aan Dancing on Ice. Door deze show kreeg hij de bijnaam 'Lucky Luc' omdat hij twee keer werd gered door het publiek, nadat hij de slechtste noteringen kreeg van de jury van alle deelnemers. In de derde show viel hij met zijn schaatspartner Ellen Mareels af, nadat hij uitdrukkelijk had gevraagd om niet meer op hem te stemmen.

In februari 2007 wordt het contract tussen VTM en Luc Appermont niet meer verlengd. Nochtans werd Luc eerst getipt als presentator van Sterren op de Dansvloer, maar werd dan toch vervangen door Jacques Vermeire.

In 2012 was Appermont te zien op Eén in de BV-quiz Vroeger of later?, dat in 2013 een vervolg kreeg.

In februari 2013 speelde hij een gastrol in Tegen de Sterren op en presenteerde hij opnieuw het Radio 2-programma De zoete inval, tien jaar na de laatste aflevering.

bron: Wikipedia