Jan Theys
03-10-1934
Jan Theys

5 Singles bekijken van Jan Theys

Hij was 35 jaar lang een bekend gezicht in de wereld van de Vlaamse showbusiness. Hij schreef onder de pseudoniemen Yan Nick, J. Nick, Y. Nick en Nick liedjesteksten voor of met andere artiesten, onder anderen met zijn zwager Bobbejaan Schoepen. Hij werkte voor radio, tv en ook in de reclame. Zo was hij 12 jaar lang de promotor van Dash. Hij presenteerde bij Radio Luxembourg (gevestigd in Brussel).

Hij begon aan zijn radioloopbaan als presentator van het Het Soldatenhalfuurtje en presenteerde vele jaren het radioprogramma "De tijd van toen". Op televisie was hij te zien in Spel Zonder Grenzen, Pentatlon, Canzonissima en De juiste prijs. Ook presenteerde hij het jaarlijkse Knokke Festival.

Hij werkte voor de TROS-televisie in Nederland waarbij hij het spelprogramma Zevensprong samen met Willy Dobbe presenteerde. Bekend was zijn val in het water in een van de afleveringen waarbij de kijkers de indruk hadden dat het per ongeluk gebeurde. 11 jaar na zijn dood maakte de producer van de show, René Stokvis, bekend dat alles in scène was gezet.

Theys trouwde in 1962 met Mia Jongen. Ze hadden één kind. Jan Theys overleed in 1996 aan een hartaanval.

bron: Wikipedia