Nicole & Hugo
Nicole Van Palm & Hugo Verbraeken 01-01-1970
Nicole & Hugo

30 Singles bekijken van Nicole & Hugo

Nicole en Hugo leerden elkaar kennen in 1970. Ze werden verliefd op elkaar en vormden een zingend duo. In 1971 schreven ze zich in voor Canzonissima om zo naar het Eurovisiesongfestival te mogen. Ze wonnen met het liedje 'Goeiemorgen, morgen'. Vlak voor hun vertrek naar Dublin kreeg Nicole geelzucht en het duo kon niet afreizen. Ze werden in allerijl vervangen door Jacques Raymond en Lily Castel. Zij eindigden op een gedeelde 14de plaats uit 18 deelnemers.

Op 1 december 1971 traden Nicole & Hugo te Wemmel in het huwelijk. Twee jaar later lukte het hen wel om naar het Eurovisiesongfestival te gaan. Met 'Baby Baby' wonnen ze de preselectie. Het liedje werd een hit in Vlaanderen, maar Europa viel er niet voor. Op het festival, gehouden in Luxemburg op 7 april 1973, eindigden zij als laatsten. Zij vielen wel op door hun paarse Las Vegas-stijl show-outfits en ook hun dansroutines. Het laatste is in 1973 niet gebruikelijk op het songfestival. Op het Wereldsongfestival in Tokio, Japan vergaat het hen beter: ze worden er 2de met het lied Met de zomer mee in 1974. Zij ontvangen er de Outstanding Composition Award. In de jaren zeventig maken zij vele internationale tournees.

In 1984 besluiten ze een aanbieding te accepteren om het entertainment te verzorgen op cruiseschepen. Zij varen de hele wereld rond. Op 20 oktober 1990 worden zij door de SABAM met een medaille onderscheiden vanwege hun verdiensten voor de Vlaamse showbizz. In 2001 wordt Hugo Sigal door de Snorrenclub Antwerpen tot "Snor van het Jaar" uitgeroepen. In 2004 wagen ze na 31 jaar opnieuw hun kans bij Eurosong, de Vlaamse preselecties voor het Eurovisiesongfestival, met 'Love is all around'. Ze worden tweede in de eerste voorronde, maar door de lage score van de Donna-jury geraken ze niet bij de beste tweede plaatsen, die ook naar de finale mogen. In 2005 krijgen ze alsnog eerherstel op Congratulations, de verjaardagsshow van het songfestival. Ze figureren in alle compilatiefilmpjes en verschijnen ten slotte als apotheose. Zij zingen dan een verkorte versie van 'Baby Baby' in dezelfde outfits. In 2007 speelden ze mee in twee afleveringen van F.C. De Kampioenen: "De winterstop" en "Love boat". Nicole & Hugo zijn door hun optredens en hun kleding zeer geliefd bij het Vlaamse holebipubliek. De single 'Goeiemorgen, morgen' staat op de 33ste plaats in de internationale Homo Top 100 van TBC-events.

Nicole & Hugo treden nog steeds op en brengen ook geregeld nieuwe cd's uit. Zo brachten ze in de zomer van 2007 de nieuwe zomersingle "Olé Ola" uit (geschreven door singer/songwriter Hans Lambrechts en componist Roel de Ruijter). Dit is de voorbode van het nieuwe album dat medio 2008 verwacht wordt. Op 2 mei 2008 winnen Nicole & Hugo de finale van de derde reeks van Zo is er maar één, een liedjeswedstrijd op één met het nummer 'Pastorale', oorspronkelijk gezongen door Ramses Shaffy en Liesbeth List. Zij zingen dit nummer live op vrijdag 11 juli 2008 tijdens een openluchtconcert in het Vlaamse St. Niklaas, ter gelegenheid van de 11 juli-feesten. Ook bieden zij Ramses Shaffy bloemen aan, die er even tevoren als speciale gast optrad. Op 9 augustus 2008 wonnen ze met "Pastorale" de Radio 2 Zomerhittrofee. Op 6 februari 2009 wonnen Nicole & Hugo bij de uitreiking van de Music Industry Awards 2008 de MIA in de categorie 'beste populaire artiest'. In 2011 zijn ze te zien in de musical Alice in Wonderland als Hartenkoning en Hartenkoningin en als de tweeling. In 2012 werden Nicole en Hugo ereburger van Wemmel. In 2012 kregen ze ook de golden lifetime award van de stad Aarschot, een prijs die de stad aanbied aan personen uit de showbizz die hun strepen hebben verdiend in de muziekwereld. Deze prijs viel eerder Eddy Wally, Will Tura en Willy Sommers ter eer. Ook in 2012 kregen ze op de Anne's Vlaamse Muziek Award de Lifetime Achievment Award. Verder wonnen ze ook de Radio 2 Zomerhit Awards 2012 wonnen ze de prijs "Beste Nederlandstalige Lied" met het nummer "Schietgebed".
bron:Wikipedia