Zaki
Jackie Dewaele 23-03-1945
Zaki

2 Singles bekijken van Zaki

Zaki oogstte veel succes in de jaren zeventig en tachtig op de regionale zender Omroep Brabant van de toenmalige BRT met zijn jeugdprogramma's Er komt geluid uit het behang en Antwoordapparadio.

Vanaf 1969 assisteerde hij nonkel Bob in het jeugdprogramma Tip-Top, samen met Kris Smet.
In 1989 stapte hij over naar de toen pas opgerichte zender VTM en presenteerde hij het spel Cijfers en Letters. Later werd hij het gezicht van het geflopte Vierslag en de Vlaamse versie van Lingo. Hij bleef als presentator werkzaam bij VTM tot eind de jaren negentig.

Daarnaast heeft hij ook nog een aantal andere beroepen uitgeoefend. Hij is of was onder andere dj, tv-presentator, caf├ębaas, animator, acteur, auteur, producer en journalist.

In 1992 had Bart Van den Bossche een hit met De heuveltjes van Erika, waarvoor Zaki de tekst schreef onder de naam "Pochetti".
Na 2000 maakte hij programma's voor Be One, een keten van stadsradio's die poprockhits draaien. Vanaf 27 juli 2013 presenteerde hij zes weken Zomerliefde op Radio 1.

Zaki trad een aantal keer op als acteur. Hij speelde mee in Aspe, Zone Stad, Flikken en Urbain.

Hij is de vader van Stephen en David Dewaele, beiden lid van de band Soulwax (ook bekend voor hun ander muzikaal project 2 Many DJ's).

bron: Wikipedia