Gerty Christoffels
10-09-1958
Gerty Christoffels

1 Singles bekijken van Gerty Christoffels

In 1984 werd Christoffels aangenomen bij de toenmalige BRT. Ze mocht er het programma Boeketje Vlaanderen presenteren. Hierin ging ze op zoek naar interessante plaatsjes in Vlaanderen.
Voor de BRT presenteerde Gerty ook nog het computerprogramma Personal Upgrade. Dit programma leerde mensen hoe ze moesten omgaan met het toen nieuwe fenomeen computers. Voor Personal Upgrade mocht ze ooit Bill Gates interviewen.
Daarnaast zat Christoffels ook vaak in het panel van De 3 Wijzen.

In 1995 maakte Christoffels een overstap naar de commerciële zender VTM. Daar werd ze een vast panellid in het programma Wie van de drie?, gepresenteerd door Mimi Smith. Toen VTM besliste dat Mimi Lekker Thuis moest presenteren, nam Christoffels de presentatie van Wie van de drie? over. Christoffels presenteerde later ook het praatprogramma Gerty, De Surprise Show en Huiszoeking.
Haar laatste liveshow dateerde van 2002. Het programma was getiteld Rijker dan je denkt. Samen met Francesca Vanthielen ging Christoffels op zoek naar spullen die eigenlijk meer waard waren dan de eigenaar dacht. Het ging dan vooral om antiek, verzamelingen, schilderijen e.d.
Later presenteerde Christoffels het programma Trouw met mij. Hierin volgde zij een man of een vrouw die een aanzoek ging doen. De origineelste aanzoeken kwamen aan bod en het hoogtepunt van het programma was natuurlijk het aanzoek zelf.
In 2004 nam Christoffels de presentatie van het tuinmagazine Groene Vingers over van Mark Demesmaeker. Het programma werd 26 keer per jaar uitgezonden. In 2006 werd Christoffels' contract bij VTM afgesloten en stopte ze dan ook met de presentatie van Groene Vingers. Officieel werd Christoffels' contract niet verlengd omdat VTM wilde afstappen van langdurige contracten. In hetzelfde verband werd ook Ingeborg Sergeant ontslagen. Maar de media opperden dat het vooral door Christoffels' leeftijd kwam dat ze door VTM werd afgedankt.

In 2006 was Christoffels samen met Frieda Van Wijck te zien in het programma Beste Vrienden op Eén.
Sedert eind 2007 is ze vaak te zien als bijzitter tijdens De Laatste Show.
Op 13 november 2011 was ze te zien als een van de drie bekende Vlamingen die meedeed aan De Pappenheimers.

Na haar televisiecarrière startte ze haar eigen communicatiebedrijf en geeft ze trainingen presentatie- en communicatietechnieken en mediatraining.

bron: Wikipedia