Frank Dingenen
14-08-1950
Frank Dingenen

14 Singles bekijken van Frank Dingenen

Frank Dingenen begon (net als Dré Steemans) zijn carrière in het radioprogramma van Julien Put "Het Genootschap" op zaterdagmorgen, met zijn typetje "Frans Dingemans". Vervolgens stapte hij over naar televisie, en werkte mee aan het jeugdprogramma PVBA Elektron. Het bekendst werd hij als de meester in het humoristische programma Meester, hij begint weer! op de openbare omroep BRT. In 1988 scoorde hij een muziekhit met de humoristische single "Allez Maurice", een nummer over een wielrenner. Later dat jaar kende ook het nummer "Liever Armand Pien" succes. Deze liedjes verschenen in 1989 samen met enkele andere songs op de LP "Alle kanten uit!".

In 1990 maakte Dingenen de overstap naar de jonge commerciële Vlaamse zender VTM. Daar presenteerde hij Videodinges, een programma met homevideo's, waarin allerlei amateuropnames van ongelukken en valpartijen te zien waren. In 1991 scoorde hij met de toen nog onbekende Niels William een hit met "Dat goed gevoel". In 1993 verscheen een soort vervolg op "Meester hij begint weer", maar ditmaal op VTM onder de titel "Meester". Met "Samen in de file" en "De frigoboxtoeristen" scoorde hij dat jaar nog enkele hits. Dat jaar verscheen ook de CD "Elke frank telt".

In 1995 keerde Frank Dingenen terug naar de openbare omroep. Hij was na zijn terugkeer vooral te horen op het zaterdagochtendprogramma De Zoete Inval op Radio 2. Op het eind van de jaren '90 ging Dingenen werken op het kabinet van Vlaams minister van cultuur Bert Anciaux. Later speelde hij politie-inspecteur Monard in de VRT-soap Thuis. Frank Dingenen schreef daarenboven een nieuwe televisieserie met als werktitel "Kabinet X", welke aan een buitenlands productiehuis verkocht werd. In 2008 begon hij met het schrijven van Cursiefjes voor Wieper Magazine, een upscale gratis persmedium dat in de Noordrand van Vlaams-Brabant verschijnt. Door de enthousiaste reacties hierop werden deze momenteel tot boek gebundeld. Dit boek verscheen onder de titel 'Wat schaft de borst vandaag?' eind mei 2013 bij uitgeverij Bola Editions, de uitgeverij van auteur Stefaan Van Laere.

Frank Dingenen houdt zich nu bezig met schrijven, presenteren en losse acteeropdrachten.
bron: Wikipedia