Arbeid adelt!
01-01-1981
Arbeid adelt!

1 Singles bekijken van Arbeid adelt!

Arbeid Adelt! was een Belgische band, die in de jaren 80 en begin jaren 90 Nederlandstalige absurde elektronische nummers bracht.

Arbeid Adelt! werd opgericht in 1981 door Marcel Vanthilt (pseudoniem Max Alexander) en Jan Van Roelen (David Salamon). Ze braken door in Vlaanderen met het nummer "De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen". Het nummer zou oorspronkelijk "De dag dat de dokter geen pillen meer voorschreef" gaan heten, maar Jan Vanroelen vond dat maar niets. De tekst van het nummer werd gewijzigd in "De dag dat het zonlicht niet meer scheen", wat leidde tot een conflict met John Terra, die een schlager met dezelfde titel had uitgebracht. Andere bekende nummers zijn "Lekker Westers", "Death Disco" en "Stroom".

Andere muzikanten die deel hebben uitgemaakt van de band waren Luc Van Acker, Willy Willy en Dani Klein. Rond 1992 viel Arbeid Adelt! definitief uit elkaar.

Op 2 augustus 2007 vond tijdens Theater Aan Zee in Oostende een re√ľnieconcert plaats ter ere van de vijftigste verjaardag van Marcel Vanthilt. De groep trad in december 2011 op tijdens het Stripfestival van Turnhout, waar ze een "stripconcert" gaven met bekende striptekenaars zoals Kim, Ilah, Serge Baeken en Lectrr.

bron: Wikipedia