The Bubbles
01-01-1991
The Bubbles

3 Singles bekijken van The Bubbles

Begin jaren 90 was er de “YOUNG ARTISTS SCHOOL” in Edegem, waar kinderen met aanleg voor zang en dans de mogelijkheid kregen hun talent volledig te ontplooien onder een pedagogisch verantwoorde leiding. Het lessenpakket bestond uit: modern en klassiek dansonderwijs, zanglessen, stembeheersing, micro-technieken, drama en dictielessen.

Bovendien wou de school maximale kansen bieden aan deze jongeren om de aangeleerde stof aan de praktijk te toetsen door deelname aan allerhande culturele en artistieke activiteiten zoals optredens, TV-, plaat- en filmopnamen. Op het einde van elk leerjaar was er een evaluatiegesprek met de ouders waarbij de ontwikkeling van het kind en de mogelijkheden voor de volgende jaren werden besproken. De leerlingen die het meest vooruitgang boekten kregen de kans om bij de jongeren-pop-groep “The Bubbles” te geraken.

“The Bubbles” werd opgericht door producer Marc De Coen. Zangeres Dany Caen en danspedagoge Magi Toussaint stimuleerden de zang- en danstechnieken van de jongeren en er werd een TV-serie gemaakt die begin jaren 90 bij VTM te zien was.

The Bubbles traden toen vaak op, onder andere met Liliane Saint-Pierre en Anita Meyer en in ’10 om te zien’. The Bubbles zijn een vrolijk stel tieners die een popgroepje hebben. In hun clubhuis oefenen ze vaak de moeilijke dans-en zangstukken in. Ze krijgen met heel wat puberproblemen te maken zoals; liefdesverdriet, ruzie met ouders, diefstal, stoere kerels, etc.

bron: Jeugdsentimentportaal