Walter Capiau
28-10-1937
Walter Capiau

3 Singles bekijken van Walter Capiau

Hij was godsdienstleraar en ging aan de slag bij de toenmalige BRT. Aanvankelijk werd hij populair op de radio, met zijn populaire programma met telefoongrappen, Capriolen, dat hem in 1972 de Radio Oscar opleverde. Daarna ging hij bij de BRT voor televisie werken, en werd het gezicht van populaire programma's zoals Tienerklanken, Magesien, Binnen en buiten en vooral Hoger, lager. In 1986 bracht hij met het WK voetbal een single E Viva Belgica uit.

Bij de oprichting van de commerciƫle zender VTM in 1989 maakte Capiau mee de overstap, en werd er het gezicht van het succesvolle Rad van Fortuin tot 1994. Door het jarenlang presenteren van dit succesvolle programma werd "Ik ga het zeggen Walter" een bekende uitdrukking die nog steeds aan het programma wordt gelinkt. Daarnaast presenteerde hij eveneens VTM-successen zoals Walters Verjaardagsshow (wat hem met "Happy Birthday" ook een muziekhit opleverde), De Kinderacademie en ook nog Het 3 stedenspel en de 1-2-3 show, en als laatste het moppenprogramma HT&D.

Daarnaast heeft hij ook zijn bedrijfje, Capiau Projects dat televisieprogramma's maakt en reizen organiseert.

Walter Capiau was ook politiek actief. Hij trad op in een verkiezingsspotje van de toenmalige CVP (nu CD&V) voor de gemeenteraadsverkiezingen van 1982 dat op de toenmalige BRT werd uitgezonden in het programma "Politieke Tribune". Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 stond hij op de lijst van N-VA in de gemeente Koksijde maar hij werd niet verkozen.

In april 2011 publiceerde Dag Allemaal een artikel waarin hij beschuldigd werd van seksueel misbruik van tienerjongens van meer dan 20 jaar geleden. Walter Capiau deed dit zelf af als roddels. In juni 2012 schreef Dag Allemaal dat Capiau had toegegeven dat hij in de jaren '60 een aantal minderjarigen had aangerand. Dit was gebeurd tijdens jeugdkampen. Omdat de feiten verjaard zijn, wacht Capiau geen verdere vervolging.

bron: Wikipedia