Johan Verstreken
11-06-1964
Johan Verstreken

1 Singles bekijken van Johan Verstreken

Verstreken werd in de jaren tachtig bekend als omroeper op de toenmalige BRT. Hij presenteerde verschillende jaren met Ro Burms het populaire radioprogramma Fiestag. Hij presenteerde in die periode met onder anderen Luc Appermont en Dana Winner. Hij was redacteur van onder meer de talkshow Margriet en stond bekend als geliefd publieksopwarmer van heel wat programma's zoals De Droomfabriek, Blokken, Het Swingpaleis en De Zevende Dag.

Tijdens de jaren 90 was hij actief als presentator van programma's als De Muziekdoos en de trekkingen van de Nationale Loterij. Hij stond mee aan de wieg van Samson en scoorde met VANA 1 VANA 2, de voorloper van Ketnet samen met clown Koko. Hij was ook producer en is samen met Bert Smets en Piet Soete medebedenker van het televisiekonijn Hopla. Van 2001 tot 2006 was hij schepen in Oostende van onder meer cultuur, monumenten en landschappen, gelijkekansenbeleid (migranten, man-vrouw, holebi, personen met een handicap), landbouw, informatica en personeel.

Sinds 2004 is hij Vlaams Parlementslid, waar hij lid is van de Media- en Cultuurcommissie en de commissie Buitenlandse Zaken. Hij is er promotor Toerisme en Herdenking Wereldoorlog I. Hij is tevens voorzitter van de Interparlementaire Commissie van de Nederlandse Taalunie. Sinds januari 2013 is hij gemeenteraadslid in Oostende en gemeenschapssenator ter vervanging van Jan Durnez, die burgemeester in Ieper werd.[1]. Bij de verkiezingen van 2014 werd hij herkozen en ging keerde hij ook terug naar de (vernieuwde) Senaat.

Zelf bracht Johan Verstreken ook enkele platen uit waaronder: ZON EN ZEE ik heb de zon zien zakken in de zee".

Onder het label Madierpo bracht hij twee cd-albums uit met unieke songfestivalliedjes. Hij werd hiervoor bekroond in Nederland met een Eurovision Award.

Zijn album VANA 1 VANA 2 met kinderliedjes van Johan en Koko was goed voor een gouden cd. Naast zijn politieke agenda verricht Johan Verstreken ook nog af en toe presentatiewerk. In navolging van De Muziekdoos presenteerde hij onder meer de Vlaamse Senioren-Kust-Dagen in Middelkerke en in De Haan en Middelkerke Festival.

Zijn bijnaam is "Bambi" vanwege zijn onschuldige, haast kinderlijke uitstraling.

bron: Wikipedia
bron: Officiƫle pagina