Niels William
William Vaesen 20-11-1974
Niels William

6 Singles bekijken van Niels William

William was al op jonge leeftijd actief in de muziek als imitator op talentenjachten. Op zijn elfde zong hij een liedje in voor de BRT-serie Mik, Mak en Mon. Daarna studeerde hij achtereenvolgens aan de muziekhumaniora van Kindsheid Jesu in Hasselt en later aan de showbizzschool in Oostende.
Hij brak in 1991 door met het duet Dat goed gevoel dat hij met Frank Dingenen zong. Hij bracht tot aan 1999 drie albums en verscheidene singles uit. Hij won twee maal een zomerhittrofee van Radio 2; de eerste keer als beste debutant voor zijn single Blijf bij mij en in 1995 de prijs van Beste Nederlandstalige Productie voor zijn single Zie ze doen.

Hij was gedurende bijna 10 jaar werkzaam als presentator bij Radio Donna en Radio 2, waar hij twee jaar lang het programma Golfbreker en De Zondagsclub presenteerde.
In 1999 richtte hij K3 op. Toen deze groep een succes bleek, verkocht hij zijn bedrijf eind 2002 aan Studio 100. Het K3 album Verliefd is het laatste album waaraan William een bijdrage had als executive producer.

In dat zelfde jaar werd William voor de eerste keer vader van een zoon. William ging naar Zuid-Afrika en richtte daar de groep X4 op, een Zuid-Afrikaanse variant op K3. De groep haalde met haar eerste album goud en verkocht meer dan 20.000 exemplaren maar werd niet veel later door strubbelingen binnen de groep opgedoekt.
Terug in België in 2005 hield hij zich als manager en producent onder andere bezig met Marjolein Lecluyze, Els de Schepper, Milk Inc., de Ketnetband, Eurosong for Kids, Wim Soutaer en andere artiesten. In 2007 verkocht hij zijn boekingskantoor aan de groep rond "De Zuiderkroon" in Antwerpen. In 2008 richtte hij de boekenuitgeverij KWAGGA op en bracht o.a. een boek uit met Jo De Poorter (Succes in 100 dagen) en met Kathleen Aerts (Mijn Leven Als K1). In 2009 verliet Kathleen Aerts de groep K3 en liet haar belangen opnieuw behartigen door William. Die samenwerking resulteerde in een eerste single ten bate van Unicef "Zumba Yade" die zowel in België als in Nederland op nummer 1 kwam.
In 2010 maakte William in Zuid-Afrika een muzikale realitysoap over de zingende familie Davids. De Afrikaanse commerciële zender KYKNET kocht de reeks van 26 afleveringen aan.

Op 1 januari 2011 trad William in Kaapstad in het huwelijk met Ellen Christiaen uit Gent. In september van datzelfde jaar verhuisde het koppel naar Zuid-Afrika om daar de tv-reeks House of Davids en het management van de familie verder op te volgen.
In 2012 werd Williams tweede zoon in Kaapstad geboren en in 2013 werd William voor de derde keer vader van opnieuw een zoon.
bron: Wikipedia