Noordkaap
01-01-1985
Noordkaap

8 Singles bekijken van Noordkaap

Noordkaap was een Belgische muziekgroep, met Limburger Stijn Meuris als zanger. De groep had enkele grote Nederlandstalige hits, zoals "Ik Hou van U", "Wat is Kunst?" en "Satelliet Suzy".
In 1990 nam Noordkaap een nieuwe start met Stijn Meuris, gitarist Lars Van Bambost, bassist Eric Sterckx, toetsenist Wim De Wilde en drummer Nico Van Calster. Noordkaap won datzelfde jaar Humo's Rock Rally. Hun cover van Will Tura's " Arme Joe" kreeg al heel snel nationale belangstelling en ze kregen een platencontract aangeboden. De cover van “Arme Joe” werd samen met andere Tura-covers op “Turalura” uitgebracht ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Will Tura. Op het einde van 1991 verscheen het debuutalbum 'Feest in de stad'. In 1994 kwam de cd "Gigant" uit bij hun nieuwe platenproducer.
Een jaar later verzorgde Noordkaap de soundtrack van de film "Manneken Pis". De groep raakte zo bekend bij een breder publiek en hun single "Ik hou van u" stond wekenlang in de hitparade. In 2005 werd deze single in een tweetalig jasje gestoken ter gelegenheid van 175 jaar België. Later deden ze nog de soundtrack van de film "Alles moet weg" naar het boek van Tom Lanoye. Daarna werd het stil rond de groep en optredens zijn er ook niet meer. Na het opstappen van enkele leden bleven alleen Stijn Meuris en Lars Van Bambost nog over van de oorspronkelijke bezetting. Met het toetreden van Mario Goossens, Anton Janssens en Wladimir Geels was Noordkaap weer compleet. Met deze nieuwe Noordkaap werd in 1999 het album "Massis" opgenomen.
Op 1 april 2000 gaven ze een laatste optreden in de AB te Brussel. Gitarist Lars Van Bambost ging daarna bij Novastar. Stijn Meuris zei in een interview met Humo “geef me exact één jaar”. In dat jaar wilde hij een nieuwe rockgroep opstarten. Eén van de mogelijke namen voor deze nieuwe groep was Narvik. Uiteindelijk werd dit Monza. bron: Wikipedia