Bart Kaell
Bart Gyselinck 08-02-1960
Bart Kaell

33 Singles bekijken van Bart Kaell

Bart studeerde aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Zijn eerste ervaring deed hij op in de kustshows van Luc Appermont. In 1982 nam hij deel aan de Baccara-beker, waar hij de publieksprijs won. Een jaar later deed hij met het nummer Symphonie mee aan de preselecties voor Eurosong en eindigde daarmee op de derde plaats. Nadien gaf hij nog enkele singles uit maar het succes bleef op zich wachten. In 1986 kreeg Bart dankzij het nummer 'La Mamadora' opnieuw heel wat waardering. Een jaar later deed hij opnieuw mee aan de preselecties voor Eurosong, deze keer met het nummer 'Carrousel' en werd hiermee tweede. In 1995 zong hij op instigatie van zijn toenmalige manager het door Peter Koelewijn geschreven lied 'Prinses', dat een groot succes werd.

Bart kreeg het aanbod om op de Vlaamse televisiezender VTM de programma's de VTM-Mini-playback-show, de Soundmixshow en het Rad Van Fortuin te presenteren. Intussen blijft hij muziek maken en diverse hits scoren. In 1997, wanneer het Rad Van Fortuin niet meer uitgezonden wordt, heeft Bart opnieuw meer tijd voor zijn zangcarrière. Hierop volgen verschillende singles en full-cd's.

In 2010 bevestigde Bart Kaëll na jarenlange geruchten dat hij homoseksueel is. Hij heeft een vaste relatie met Luc Appermont. In de zomer van 2012 krijgt Bart de Radio 2 zomerhit voor beste ambiancemaker. Op de Anne's Vlaamse muziek awards van 2013 krijgt hij een gouden plaat voor 30 jaar carrière.

In 2013 werd hij opgenomen in de Radio 2 eregalerij voor een leven vol muziek.
bron: Wikipedia