Marino Falco
Marijn Devalck 16-03-1951
Marino Falco

11 Singles bekijken van Marino Falco

Marijn Devalck schreef zijn eerste songs op 14-jarige leeftijd en begon zijn zangcarrière als tiener-popidool onder de naam Marino Falco. Hij brak door in 1966 met de hits 'Ma première cigarette' en 'J'ai plus mon papa'. Later kreeg hij een rol in de musical The last days of Isaac, kreeg de smaak van het theater te pakken en begon met studies Muziek en Dramatische kunst aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel.

Na zijn afstuderen ging hij acteren in theater. In 1978 bracht hij een elpee uit, die nogal wat airplay kreeg. Zijn talent voor acteren, dans en zang maakten hem belangrijk voor de musical in Vlaanderen. Hij speelde ook een tijd in Duitsland de hoofdrol in de musical Jesus Christ Superstar en toerde door Vlaanderen en Nederland met het Koninklijk Ballet van Vlaanderen voor producties zoals de rockopera's Evita en de Nederlandse versie Jesus Christ Superstar en musicals zoals West Side Story, Chicago en My Fair Lady. Deze musicals stonden onder de muzikale leiding van Max Smeets. Naast het werk op het podium, verscheen hij op radio en televisie als presentator en als acteur in televisiefilms, zoals de bekroonde Er was eens in december (1978), De kaperbrief' (1989), De grijze man (1991) en Bunker (1991).

Bij het brede publiek werd hij bekend door tv-reeksen zoals De Paradijsvogels in 1980, waarin hij de rol van straatmuzikant Brozie speelde. In 1990 aanvaardde hij de rol van worstenfabrikant Balthazar Boma in de populaire reeks F.C. De Kampioenen.
bron:Wikipedia