Toast
01-01-1976
Toast

12 Singles bekijken van Toast

Toast was een Vlaamse band die in het begin van de jaren '90 succesvol was. De groep ontstond uit een andere groep genaamd Small'n Drasj, met de leden Guido Sergooris, William Jans en Herwig Sunaert. Deze groep werd reeds in 1976 opgericht. Twee jaar later voegt Jean Anckaert zich bij de band. In deze bezetting wordt er deelgenomen aan Humo's Rock Rally.

Twee jaar later wordt de single 'Return to myself/Computer I love you' uitgebracht en Small’n Drasj wordt TOAST. Er volgen nog twee singles voor de succesjaren aanbreken. In de jaren '90 maakt het grote publiek kennis met Toast wanneer Yves Segers leadzanger wordt. In 1991 scoren ze een hit met het nummer 'Ik schreeuw het van de daken'. Nadien volgt hun debuutalbum getiteld 'Twee uur 's nachts'. Deze CD zou op korte termijn doorstoten naar de nummer 1-positie in de hitlijsten. De groep Toast was maar korte tijd succesvol. Na hun split gaat Yves Segers de solo-tour op waar hij nog enkele succesjes boekt.

In het weekend van 1 mei 2009 werd de groep herdacht met een ode-weekend in Durbuy. Dit weekend wordt jaarlijks georganiseerd door Hans Segers die na zijn huwelijk de naam overnam van zijn vrouw, zus van Yves Segers, Martien Segers (van het gelijknamige nummer 'Martien'). Hans plant momenteel een comeback voor de groep. Hun nieuwe single, een her-release van het nummer 'Martien' zou rond 30 mei uit moeten komen.

zie ook: Yves Segers

bron: Wikipedia