Sam Gooris
10-04-1973
Sam Gooris

11 Singles bekijken van Sam Gooris

In 1989 werd de toen zestienjarige Sam Gooris Belgisch Kampioen Soundmix met een imitatie van Shakin' Stevens. Zijn echte debuut in de muziekwereld begint na de oprichting van VTM. Hij kwam in aanraking met Jack Rivers, een manager die onder meer al Wendy Van Wanten en Jo Vally een platencontract aanbood.

In 1992 behaalde Sam Gooris zijn eerste echte hit; 'Marijke' stond op 3 in de toenmalige VRT-Top 30 en er werden 25.000 singles van verkocht , wat goud opleverde. Andere liedjes van Sam Gooris waren onder andere 'Kom Mijn Liefste Meisje', 'Basket Sloefkes', 'Comment ├ža va', 'Laat Het Gras Maar Groeien', welke allemaal stuk voor stuk meezingers waren.

In 1999 leerde Sam Gooris de Vlaamse radiopresentatrice Kelly Pfaff kennen. Zij is de dochter van Jean-Marie Pfaff, de voormalige doelman van het Belgische nationale elftal. Ze trouwden op 24 december 1999 en hebben twee kinderen: dochter Shania (geboren: 10 mei 2000) en zoon Kenji (geboren: 24 november 2001). De laatste jaren is Sam Gooris minder actief in de muziekwereld maar was hij nog wel regelmatig te zien in de realitysoap "De Pfaffs", de soap met Jean-Marie Pfaff en de andere leden van de Pfaffs in hun villa in Brasschaat. In 2006 heeft Sam Gooris samen met zijn gezin meegespeeld in de film Plop in de stad. In 2012 speelt Sam een rol in de film K3 Bengeltjes. Daarin speelt hij Carlo, een grote fan van Karen.

Na het stoppen van de realitysoap "De Pfaffs" staat optreden bij Sam weer op de eerste plaats en gaat hij weer volop muziek maken. Het nummer "Feesten met de Sam", met Frans Bauer en The Sunsets staat op nummer 1 in de Radio 2 Vlaamse top 10 in het voorjaar van 2013.
bron: Wikipedia