Sara Beth
Sarah Bettens 23-09-1972
Sara Beth

2 Singles bekijken van Sara Beth

Sarah kreeg de smaak van het zingen te pakken via haar broer Gert. Deze was als zoveel tieners in de weer met gitaren en groepjes. Een tape van een van hun "optredens" kwam ter ore van de vader van een van Sarah's vrienden, niemand minder dan Rocco Granata. Hij hoorde het potentieel van die stem onmiddellijk en stelde haar voor aan een aantal mensen in de platenbusiness.

Double T, een kleine maar ambitieuze Nederlandse platenfirma, viel al snel voor de doorrookte stem van Sarah en nam met haar een single op. Dit was "I'm so lonesome I could cry", een cover van een oude Hank Williams' song, bedoeld voor een kortfilm van Patrice Toye "Vrouwen willen trouwen" (tegenwoordig veel in het nieuws met haar film "Rosie"). Deze single verkocht verbazend goed : hij geraakte zelfs tot op nummer 5 in de nationale hitparade. Deel van het succes was ook te danken aan Sarah's allereerste televisieoptreden : op de vijfde verjaardag van het commerciële televisiestation VTM.

Dankzij dit succes werd ze ook gevraagd om een song op te nemen voor de soundtrack van de film "Ad Fundum". Samen met Frankie Miller (best bekend van zijn hitje "Darlin'" uit 1978), nam ze de Ry Cooder-song "Why don't you try me" op.

Toen ze een platencontract kreeg aangeboden voor het opnemen van een volledige cd, herinnerde Sarah zich al snel de songschrijverscapaciteiten van haar broer Gert, en werd "The Choice" geboren. De carrière van "Sarah Beth" was al over.

bron: Wikipedia