Ruth McKenny
Rudy Van Laer 14-10-1954
Ruth McKenny

2 Singles bekijken van Ruth McKenny

Ruth speelde in diverse groepjes van kleine tot grote bezettingen van The Dinkys naar Alexander Team en zo kwam hij in The Banny Bright Orchestra terecht, waar de toenmalige leadzanger verstek liet gaan, en zodoende werd Ruth ... bassguitarspeler & Zanger (wat in die tijd zéér ongebruikelijk was) tot in 1978 de échte internationale doorbraak kwam voor onze lefty, want Ruth is linkshandige bassist. Met de eerste hitsingle, ROCKING IN THE STREET die veelvuldig GOUD werd en een monsterverkoop van vele honderduizenden exemplaren (origineel op het Monopole-label) doormaakte, opende dit de deuren voor een reeks van Nationale en Internationale successen!!!

Via de Nederlandse Tros Top50 de hitparade van toen werd gevolgd in heel West Europa,ook Avro's Top-pop... het tv-programma bij uitstek waar elke Dj zich toen op baseerde. Veronica, Kro-Radio & TV gingen de deuren open voor Ruth Mc kenny (de Trots van Begië noemde men hem daar bij onze Noorderburen en zodoende volgde Duitsland, Frankrijk, England (Top of the pops) en zo verder de wereld rond, hij ontmoette zo o.a Mike Egan, Engelbert Humperdinck, The Pointer Sisters, Barry Gibb, Andre Hazes, Lee Towers, Blue Diamonds en werkte samen met zowat alle artiesten van de Benelux ontmoet bij één of ander optreden waar ook te landen.... Na de reeks van hits, die trouwens stuk voor stuk originele composities waren.

Een paar titels voorstellen? The cops are coming, Laura lee, Who's gonna be the next one (RCA-label) goed voor een... VOLLEDIG jaar onafgebroken in onze Nationale BRT TOP 30. Zowat tien jaar later en nog steeds in de running werd hij winnaar van RADIO 2 Zomerhit-troffee 1987 in Belgie met... She's in love with her teacher een nummer dat hij zowat helemaal alleen componeerde tekst en muziek was van de hand van Ruth Mc Kenny, de arrangementen waren van Marc Roefs op het (CBSLABEL) en TELKENS OPNIEUW tekende Luc Derdin voor de Producing en/of Publishing (Sonybel) van Ruth Mc Kenny's Hit-Singles.

bron: Officiële website