John Larry
Armand Parijs 21-07-1947
John Larry

20 Singles bekijken van John Larry

John Larry werd geboren op 21 juli 1947 in Beveren-Waas, tussen Sint-Niklaas en de Antwerpse Linkeroever. Hij heette toen nog gewoon Armand Parijs.
Hij werd lid van de Beverse Harmonie, waar hij onder meer saxofoon speelde. Hij studeerde ook gitaar. Op zijn achtste schreef hij zich in voor lessen in de Beverse muziekschool. Enkele jaren later deed Armand mee aan zijn eerste wedstrijd voor zangvoordracht en bracht hij het meteen tot in de finale.

Toen hij dertien was, stond hij in de parochiezaal al succesliederen te zingen, waaronder Ave Maria. Armand kreeg steun van zijn oudere broer en dat was een stimulans om verder te gaan. John Larry werd ontdekt op de finale van de Grote Variétéprijs in Oostende. In 1967 nam hij deel aan een eenmalig Schlagerfestival, waarbij hij de tweede plaats behaalde. Louis Neefs kreeg de prijs van de jury, John Larry stak de prijs van het publiek op zak.

“Alleen” werd een succes, zowel nationaal als internationaal, (120000 singles). Er volgde een Franse versie en er werd een Duitse en een Engelstalige, door John Larry zelf gezongen, in de handel gebracht.
Precies op het hoogtepunt van zijn opgestarte carrière kwam het vaderland roet in het eten gooien. Toch heeft zijn legerdienst hem er niet van weerhouden op te treden. Zijn plaatje “Soldaat Milicien 24.730” dateert van die tijd.
In 1970 is John Larry zelf platenboer geworden. Eerst in Roosdaal, later in Kieldrecht, op de grens tussen Vlaanderen en Nederland.
John trouwde op 19 juni 1971 met Linda en op 6 december 1972 werd hun eerste kindje, Glenn, geboren. Op 5 juni 1975 volgde broertje Steven. Het werd stil rond John Larry. In 1983 zette hij weer stappen richting studio, wat resulteerde in “Diep in mijn hart”. België en Nederland reageerden enorm goed. John Larry was als artiest weer geboren, na een periode van acht jaar stilzwijgen.
Intussen had John ook een platenzaak uit de grond gestampt en stond hij zes dagen per week op de markt.
Na een afwezigheid van 20 jaar staat John Larry nu weer terug op de planken. Op aanraden van vele collega artiesten en diverse mensen uit de showwereld zette hij opnieuw de stap naar het podium. En gezien zijn vele aanvragen voor optredens werd het inderdaad weer de hoogste tijd !!

In 2010 brengt John Larry een nieuwe CD uit. Deze draagt de titel “Mijn mooiste juweeltjes”! Zeker voor de liefhebbers van het Vlaamse lied en voor de fans van John Larry is dit album een “must” om in huis te hebben. Maar liefst 32 van zijn mooiste liedjes zijn verzameld op dit album, waarvan de meeste nog nooit op CD hebben gestaan.

bron: Officiële pagina