Emly Starr
Marie-Christine Mareels 05-09-1957
Emly Starr

7 Singles bekijken van Emly Starr

Ze begon op vroege leeftijd onder de artiestennaam "Heidi", maar veranderde die later in Emly Starr (aanvankelijk met één "r"), waarmee ze Engelstalige pop- en disconummers bracht.
In 1978 was ze te zien in de korte film Santiago Lovers van Romano Ferrari.
Samen met enkele dansers en danseressen vormde ze de disco-act "Emly Starr Explosion". Hiermee nam ze in 1980 deel aan het 11e World Popular Song Festival in Tokio (Japan), waar ze in de finale achtste werd met het nummer Mary Brown; winnares werd de Amerikaanse Mary McGregor met What's the use?.

In 1981 won ze Eurosong en mocht zo deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Dublin, met het nummer Samson. Ze behaalde er de 13e plaats.
In 1985 speelde ze de rol van Erika in de langspeelfilm Springen van Jean-Pierre De Decker, waarvan ze ook de titelsong Jump in the dark zong.
Wat later zette ze een punt achter haar carrière als zangeres en ging ze zich bezighouden met de zakelijke kant van de showbusiness, samen met haar man, zanger/producent/componist Tony Winter (pseudoniem van Frans De Schrijver, die onder een ander pseudoniem, "Kick Dandy", haar songfestivalliedjes Mary Brown en Samson had gecomponeerd). Samen baten ze het "Globe Show Center" in Denderleeuw uit, een bedrijf dat een televisiestudiocomplex omvat en daarnaast ook showbizzapparatuur verhuurt en speciale evenementen organiseert in binnen- en buitenland.

bron: Wikipedia