Good shape
01-01-1993
Good shape

1 Singles bekijken of toevoegen aan je collectie

Good Shape was een Belgische boysband, dé succesvolste in Vlaanderen halverwege de jaren negentig. Ook in Wallonië liep het storm voor hun eerste single. Bandleden waren producer en keyboardspeler Koen De Beir, zangers Filip Vervaeke en Geert De Meyer en leadzanger David Cantré.

De band werd opgericht in 1993 en bracht dat jaar de debuutsingle "Take My Love" uit. Het nummer was geschreven door Koen De Beir en Phil Sterman. Enig tijd later verscheen de single "Give Me Fire", geschreven door Koen De Beir en Serge Ramaekers. Het nummer haalde de top van de Vlaamse hitlijsten in 1994 en werd in de zomer van dat jaar verkozen tot Radio 2 Zomerhit. Ook de derde single, "King Of Your Heart", haalde dat jaar de eerste plaats. Na dit succes werd de debuutsingle "Take My Love" ook in Nederland uitgebracht, en de band tekende een contract bij WEA Records voor de Duitse markt. Het debuutalbum Maniacs Of Love verscheen begin 1995. Zeven maand later, in november van dat jaar, verscheen reeds opvolger Come Closer. De band bracht nog de singles "Close To You", "I Can Love You / Bang Your Head"; "I Will", "Sing Like The Children" en "Stay The Night" uit. "Never Gonna Give Up" werd de laatste single die Koen De Beir schreef voor Good Shape. Hij verliet de groep in 1996. Filip Vervaeke ging verder solo onder de naam Brent Filip en David Cantré en Geert De Meyer vormden het duo B'four. De titeltrack van hun eerste album was tevens de soundtrack van de populaire Duitse sitcom Singles. Dankzij een nederige bijrol in deze reeks kende B'four een gering succes in Duitsland. In België kregen hun singles "Soul" en "Here I am" veel airplay maar haalden geen top 10 in de hitlijsten. Anno 2000 gingen David Cantré, Geert De Meyer en Filip Vervaeke door met een nieuwe groep, Impact. Na één weinig succesvolle single hield die groep het al dat jaar voor bekeken. In 2006 kwamen de jongens nog eens samen om hun grote hit nog eens te brengen in het muzikale spelprogramma Het Swingpaleis op de VRT.

In 2008 werd hun grootste hit "Take my love" opgefrist door Regi Penxten; de jongens hadden de eer om de allerlaatste aflevering van het populaire Tien Om Te Zien muziekprogramma op de zeedijk in Blankenberge af te sluiten. De remake werd een bescheiden hit.

bron: Wikipedia

1993