Dieter Troubleyn
15-02-1970
Dieter Troubleyn

1 Singles bekijken van Dieter Troubleyn

Troubleyn speelde als acteur in televisieseries als Familie, Zone Stad, Pista, Spangen, Costa, Rupel, Wittekerke, Witse, De Wet volgens Milo en Rozengeur & Wodkalime. In het seizoen 2007-2008 speelde hij in de soapserie Onderweg naar Morgen de rol van Ravi Wertheimer. Als musicalacteur vertolkte hij de hoofdrol van Jezus in de productie Jesus Christ Superstar. Ook deed hij gastoptredens in televisieprogramma's als het Talpaprogramma De slimste waarin hij uiteindelijk derde werd. In 2007 deed hij mee aan de tweede serie van Dancing on Ice op RTL 4. Eind 2007 zong hij in de televisiehommage A La Longue aan de overleden zanger Robert Long. Troubleyn schrijft verder liedjes, columns en televisieformats. In 2008 speelde hij in Aspe, Flikken en F.C. De Kampioenen en maakte hij opnames voor de Net 5-reeks Julia's Tango in Buenos Aires. Hij vertolkte ook de hoofdrol in een aantal kortfilms zoals Deadline van Roland Javornik.
In het theaterseizoen 2008-2009 was Troubleyn in drie producties te zien. Zo gaf hij gestalte aan Dom Thaddeus in Kruistocht in Spijkerbroek van NJMT. Hij was verder vanaf eind november 2008 te zien in de musical Les Misérables als studentenleider Enjolras. In maart en april speelde hij de Dood in de Musichallversie van Elisabeth en was tevens understudy voor Lucheni. Aansluitend kroop hij in de huid van de Australische paleontoloog Huxley voor het wereldvermaarde arenaspektakel Walking with Dinosaurs.
In de Eén-reeks De Ridder vertolkte hij een van de terugkerende gastrollen (politierechter Janssens). In 2014 zal hij ook te zien zijn als Michel Basilevich in de VPRO-reeks over Johan Cruijff.

Eind april 2011 bracht Troubleyn z'n eerste solo-album uit. In de eerste persing kon je de cd exclusief kopen in een boek (met dezelfde titel) verpakt. Voorbij De Bierkaai is een Nederlandstalige cd, met eigen nummers, die Troubleyn componeerde met o.a. Olivier Adams van Praga Khan en Koen Buyse van Zornik. Er staat ook een cover op van Robert Longs "Kalverliefde", een remake van één van de Yasmine hits die Troubleyn voor z'n jeugdliefje schreef, een hommage aan diezelfde zangeres en een duet met Babette van Veen. Schrijfster Kristien Hemmerechts verleende ook haar medewerking aan "Overkant". De cd werd geproduceerd door Jo Cassiers. Onder meer Norman Bonink van Blöf (drummer), speelde mee op het album.

Troubleyn schreef verder liedjes (voor o.a. Niels William, Yasmine en Jacques Vermeire), columns en televisieformats (Soapband kerstspecial, Coastracing, CosmoClub).

Hij was achtereenvolgens de frontman van Troubles, de Soapband, The Royal Funkable Orchestra en de Belgische coverband Cirque Belge.

Dieter Troubleyn zong ook de titelsongs in voor de animatiereeksen Bibi & Tina, Bibi Blocksberg, Justin Time en Vipo. In 2012 zorgde hij voor de vertaling van de soundtrack van Het monster van Parijs, en in 2014 leverde hij voor dezelfde producent (Udream) ook de Nederlandse bewerking van de liedjes in Jack en het Koekoekshart.

Zie ook: Troubles

bron: Wikipedia
bron: Officiële pagina