Sabine Tiels
Sabine Tielens 30-10-1976
Sabine Tiels

2 Singles bekijken van Sabine Tiels

Sabine treedt reeds van kindsbeen af op: op haar dertiende wordt ze derde op het liedjesfestival “Euronoté” in Italië. Ze neemt lessen in notenleer, zang, piano, dictie en jazzballet tot ze op veertienjarige leeftijd ingangsexamen doet in de Kunsthumaniora van Hasselt. De eerste zelfgeschreven single Voor jou kent redelijk succes. In 1995 wint ze de Radio 2 Zomerhit voor het beste debuut. In 1996 is ze finaliste van "de gouden zeemeermin" (eurosong '96) met het liedje "nooit meer alleen".
Haar eerste CD Hou je morgen nog van mij bevat successen zoals Trein,"Moeder van mijn moeder" en "Hou je morgen nog van mij".
In 1997 verschijnt haar tweede album "Hier hoor ik thuis". Op dit album werkt Sabien samen met Toots Tielemans voor het nummer "alles kan gebeuren".
In 1999 verschijnt Ik ben ik, een rijper album met een gelijknamige theatertour.
In 2000 toert ze op festivals en in de theaters met Ode aan Betreurde Stemmen, een muzikaal eerbetoon aan onder andere Ann Christy, Louis Neefs en Wim de Craene.
In 2001 verschijnt haar album Optie Adoratie, waarop ze een persoonlijke interpretatie geeft aan tijdloze meesterwerkjes van diverse kleinkunstenaars. Doch maakt ze van "Tante Emma" (Wim Decraene) opnieuw een hit.
In 2003 verschijnt Ritme van de Tovenaar, een album met elf nieuwe songs van eigen hand, geproduceerd door haar pianist, arrangeur en levenspartner Dirk Schreurs.
In 2005 wordt ze moeder van Pieterjan.
In 2008 verschijnt haar album De Overkant, waarop twaalf nummers staan.
Vanaf 2009 werkt ze samen met Andrea Croonenberghs en Sofie Van Moll, in een theatertour met als titel MEISJES!.
Daarop verschijnen de drie singles Nieuwe Man (2010), Eerste liefde (2011) en Vang me als ik val (2012), dat ze samen componeerde met hitschrijver Stefaan Fernande . Deze songs zijn de voorbode van een nieuw album dat in 2013 het levenslicht zal zien.

bron: Wikipedia