Eric Flanders
Eric Van Linden 15-08-1963
Eric Flanders

11 Singles bekijken van Eric Flanders

Eric Flanders, werd geboren te Reet als Eric Van Linden. Samen met de Waaslandse producer Gilbert de Nockere maakte Eric verschillende hits, waarvan een vijftal de VRT ‘Vlaamse top 10’ bereikte. Eén van zijn toppers destijds was “BUONA NOTTE”.

Eric zat niet stil en wilde zijn muzikale talenten steeds verder ontwikkelen. Zo kwam hij in contact met manager Roland Beirnart, die hem verder op weg hielp in de showbusiness. Flanders’ repertoire en teksten veranderden en leidden tot liedjes als ‘Vandaag’ en ‘Vlaanderen’, uitgebracht door de Dendermondse platenmaatschappij “Assekrem Records” onder deskundige begeleiding van Erik De Blende.

De millenniumwisseling was ook voor Eric bijzonder. Hij bracht toen zijn eerste CD-album uit onder de naam ‘Zolang de voorraad strekt.’ De titelsong is een compositie van niemand minder dan Jo Vally; de tekst is van Fred Bekky, tevens ook producent van de cd.

Toen vorig jaar Joe Harris overleed, ging de knop om. Het stond voor Eric vast dat hij iets moest doen om eer te betuigen aan dit monument uit de Vlaamse muziekwereld ‘Eric Flanders zingt Joe Harris’ is niet zomaar een cd: het is een cd waarop een overtuigde Vlaamse artiest respect betoont aan een grote Vlaamse ster.

bron: www.ericflanders.be