Kathy Lindekens
23-06-1955
Kathy Lindekens

2 Singles bekijken van Kathy Lindekens

Tijdens de jaren 80 en 90 presenteerde ze radioprogramma's als Sportmarathon' en Kattekwaad op Radio 1. Op televisie presenteerde zij van 1987 tot 1988 het chansonprogramma "Terugblik" en het "Chansongala" in 1988, waarin ze ook zong. In 1989 richtte ze de tweejaarlijkse benefietactie Kom Op Tegen Kanker op. Een jaar later werd ze voorzitter van de gelijknamige vzw, die later zou fusioneren met de Vlaamse Liga tegen Kanker. Lindekens bleef voorzitter van Kom op tegen Kanker tot 1995.

Van 1995 tot 1999 was ze lid van de Vlaamse Raad. Hier lag zij met voorstellen van decreet aan de basis van de oprichting van het Kinderrechtencommissariaat en van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Zij was eveneens lid van het Bureau van het Vlaams Parlement als secretaris bevoegd voor personeelszaken. Tussen 1999 tot 2001 diende zij als gecoöpteerd senator wetsvoorstellen in voor de invoering van 30 kilometer per uur in de schoolomgeving en voor de instelling van speciaal opgeleide jeugdadvocaten voor minderjarigen in procedures bij de rechtbank.

In Antwerpen was Kathy Lindekens schepen voor onderwijs en jeugd van 2001 tot 2003. Als schepen zette zij onder meer de hervorming en onderwijsvernieuwingsprojecten van het Stedelijk Onderwijs in gang , richtte het samenwerkingsplatform voor schoolnetten BAOBAB op en gaf de aanzet tot een actieplan voor de brandveiligheid en de vernieuwing van schoolgebouwen. Samen met burgemeester Leona Detiège en schepen voor veiligheid Dirk Grootjans werkte zij het inclusief beleidsplan voor risicojongeren en veiligheid 'Visier' uit. Onder haar beleid werd onder meer het begeleidingscentrum voor jonge daders De Overstap opgericht en de profilering van het jongerencultuurcentrum Trix uitgewerkt. In de zomer van 2001 tekende zij voor het participatief kinderfestival WHAM! op straten en pleinen, in het kader van 'Antwerpen Kindvriendelijke Stad'. In 2003 startte zij in samenwerking met diverse lokale partners het proefproject Bednet (onderwijs voor langdurig zieke kinderen) op en begon ze aan een structurele dialoog met de Antwerpse allochtone jongerenorganisaties.

In 2003 stapte Kathy Lindekens, na het voltallige ontslag van het Antwerps stadsbestuur in de visacrisis, uit de politiek en ging zij opnieuw werken voor de VRT. Daar presenteerde zij opnieuw de sportprogramma's op Radio 1 en 927LIVE. Samen met Andrea Croonenberghs werd ze het gezicht en de stem van SAM, een samenlevingsproject in de media van de Koning Boudewijnstichting en de VRT. Van 2005 tot 2008 maakte en presenteerde zij 'Allemaal Sam!' op Radio 2. Sinds 2008 leidt ze jongerenprojecten op de openbare omroep, zoals 'De Overname'.

In 2003 werd onder impuls van Kathy Lindekens de Vlaamse vzw BEDNET opgericht. Deze vzw zorgt ervoor dat langdurig zieke en revaliderende kinderen in elke Vlaamse provincie via het internet aan hun klas worden gekoppeld en zo samen met hun klasgenoten de lessen kunnen blijven volgen.

Kathy Lindekens is lid van het uitvoerend comité van de Steunraad Antwerpen voor de Koning Boudewijnstichting.

bron: Wikipedia