Jacques Vermeire
27-05-1951
Jacques Vermeire

3 Singles bekijken van Jacques Vermeire

Jacques Vermeire begon zijn carrière bij de BRTN (nu VRT) in de serie Meester, hij begint weer!, waar hij een kleine rol als conciërge speelde.
Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam er echter door zijn wekelijkse deelname als panellid aan De Drie Wijzen. Hij trad ook op in zaalshows met aangever Luc Verschueren. Verder maakte hij korte sketches voor de BRTN, die later ook uitgebracht werden op koopvideo met als titel Oei Jacques. Vanaf 1989 tot 1995 was hij ook elk oudjaar op de BRTN te zien in diverse oudjaarspecials.

Vermeire speelde van 1990 tot en met 1998 ook mee in F.C. De Kampioenen als de zeer populaire garagehouder Dimitri De Tremmerie. In het voorjaar van 2010 kwam hij na 12 jaar afwezigheid eenmalig terug in de serie. Hij speelde voor de laatste keer de rol van DDT in het komische programma Tegen de Sterren op op VTM. De andere personages waren echter een parodie op de echte acteurs uit F.C. De Kampioenen.

Hij maakte zijn speelfilmdebuut in 1983 in de film "Na de liefde", en scoorde een kaskraker met meer dan 700.000 bezoekers voor de Vlaamse komische film Max (1994).

Vermeire stapte in 1998 over naar VTM. Er werd daarvoor een miljard Belgische frank vrijgemaakt voor programma's rond Vermeire, wat door sommigen werd begrepen alsof Vermeire zelf een miljard verdiende aan de overstap.[1] Noodgedwongen werd hij door de scenarioschrijvers van F.C. De Kampioenen uit de serie geschreven.
Bij VTM speelde hij van 1999 tot 2007 de hoofdrol in de sitcom Verschoten & Zoon als René Verschoten, eveneens als garagehouder. Hij had eveneens rond dat jaar zijn eigen sketchshow.

In het begin van 2006 presenteerde hij samen met Francesca Vanthielen Sterren op de Dansvloer, waar begin 2007 en begin 2008 ook een vervolg op kwam. In 2007 was hij te zien in Wittekerke en als presentator van 101 Vragen aan .... Ook speelde hij een hoofdrol in GodzijDank, een improvisatieprogramma van Mathias Coppens.
Hij speelde ook Kabouter Snorre in de Plopfilm Plop en de Pinguïn.
Verder presenteerde hij in 2010 een nieuw seizoen van Sterren op de Dansvloer en is hij te zien in de telenovelle David.
In samenwerking met Studio 100 speelde hij vanaf 2010 de buurman in de nieuwe sitcom van K3, Hallo K3!.

Sinds 2012 trekt Vermeire weer rond met een zaalshow, genaamd 5 voor 12.
Vermeire heeft een dochter en een zoon samen met zijn ex-vrouw Eva Pauwels.

bron: Wikipedia
bron: Officiële webpagina Jacques Vermeire

zie ook: Kabiaar